Workshop de parenting, cu jucausa Otilia Mantelers :)

workshop parenting

Diseara, mi se va indeplini o dorinta :).

Voi fi prezenta la un workshop de parenting cu….. Otilia Mantelers. Da, e doamna aceea mereu vesela, care ii invata pe parinti sa se joace cu copiii lor…. si nu numai. Cum asa?! Trebuie sa te invete cineva sa te joci?! Sa faci ceva asa de firesc necesita studiu si training?! Se pare ca da ;).

E o altfel de joaca. E una care are loc atunci cand copilul devine dificil, e speriat, are o suferinta, este neincrezator, e plin de frustrari sau pur si simplu nu-si gaseste locul sau in lumea asta mare si necunoscuta si are nevoie ca cineva “sa-i tina o oglinda sa se vada pe sine’. E una in care copilul se vindeca de toate problemele lui si, in acelasi timp, isi imbunatateste relatia cu parintele. E una care ajuta atat parintele, cat si copilul sa iasa din situatii dificile, cu zambetul pe buze.

Workshopul, sustinut de Bluparty, organizator de petreceri pentru copii, se numeste “Jocul in relatia parinte-copil: Apropiere, Incredere, Vindecare” si isi propune sa le arate parintilor lumea fascinanta a comunicarii pe limba copiiilor. Acesta este destinat tuturor parintilor cu copii de la cateva luni pana la 10 ani, care doresc sa ii creasca intr-un mod relaxat si prietenos, in care sa fie conectati.  Are loc miercuri, 4 iunie, la Libraria Bastilia, de la 18.30.

Pentru cine nu e familiarizat cu subiectul, Otilia Mantelers foloseste tehnici de joaca inspirate din munca psihologului american Larry Cohen, a fondatorului organizatiei Hand in Hand Parenting, Patty Wipflor, si a unor alti experti mondiali in jocul terapeutic.

Ea va aborda urmatoarele subiecte:

  • Limbajul si functiile jocului in relatia copil – parinte
  • Mecanismul rasului si chicotelilor: importanta lor in viata emotionala a copiilor (si adultilor!)
  • Conectarea si sistemul limbic al creierului
  • Ciclul Conectare-Deconectare-Reconectare
  • Timpul special cu copilul (instrument Hand in Hand Parenting)
  • “Cupa atasamentului” – decodificarea comportamentului negativ
  • Aptitudini de joc-fantezie pe care parintii le pot dobandi in timpul conferintei (jocuri de inversare de rol, jocuri de putere, jocuri de crestere a increderii in sine)

De-abia astept sa va impartasesc si voua din intelepciunea Otiliei! :)

 

 

 

About Alina