Povestea taticului Mihai: “Nu voi merge niciodata singur”


Pe Mihai il stiu de jurnalist, microbist, destept, hilar. Am ajuns acasa cu gura pana la urechi prima oara cand am iesit la un restaurant cu mai multi colegi din redactia in care lucreaza alaturi de Giova. Stiam ca este si tatic de fata din desele povestiri ale sotului despre Daria, pe care Mihai o mai aducea la munca. La botezul lui Vlad am avut ocazia sa o si cunosc, din pacate fugitiv, caci nu stiam cum sa ma impart mai bine intre Vlad, care era alaptat la san si cei 80 de invitati. Insa am avut azi ocazia sa imi fac o idee mai buna despre ea, prin vorbele lui Mihai, un infocat fan al lui Liverpool: “Pe Old Trafford am vazut un banner cu mesajul: “United, kids, wife. In this order”. Liverpool, în acest clasament pentru mine vei prinde întotdeauna podiumul, dar nu si titlul”. Norocos copil, intr-adevar! Va las cu Mihai si povestea lui despre Daria:

În mai 2005 s-a petrecut irepetabilul. Sunt fan Liverpool si trebuia sa merg la finala Ligii Campionilor pentru a comenta cel mai frumos meci din toate timpurile în care, culmea frumusetii, Liverpool a fost echipa care a câstigat. Si totusi, n-am putut sa merg. Nici colegul cu care am comentat (de fapt, e sefu’, dar pentru 90 de minute redevine coleg si atât) n-a putut sa mearga din acelasi motiv ca si mine, asa ca am comentat minunatia din studioul de la Bucuresti. Motivul, nasterea copiilor nostri, care a avut loc în acele zile din mai 2005.

În curând se vor face 7 ani de atunci. Astept ziua în care fiica mea, Daria, va constientiza pe deplin ce am “ratat” în acele zile. Cât de “vinovata” e de absenta mea din mjlocul celei mai frumoase amintiri pentru un fan al lui Liverpool din orice colt al lumii. I-am povestit deja, stie cum sta treaba cu Liverpool pentru mine si e încântata când îi reamintesc ca n-am fost în acel mai la Istanbul pentru a fi sigur ca nu ratez momentul aparitiei ei. Ba chiar, într-o zi a reusit sa marcheze un gol la fel de frumos precum cel dat de Gerrard în acea finala.

Avea vreo 3-4 ani, sa zic si ne întorceam amândoi de la gradinita. Un nene pe strada ne abordeaza si ne ia cu Steaua. Îi explic ca se înseala, ca nu ma pasioneaza aceasta echipa si ca eu tin cu… si o rog pe Daria sa-i spuna cu cine tin eu, de fapt. Era un domn necunoscut, o intimida contextul, asa ca a trebuit s-o încurajez un pic si am spus “Li…”. Domnul s-a grabit, a spus “Lyon”, dar Daria a contrat superb: “Liverpool!”.

Pe Old Trafford am vazut un banner cu mesajul: “United, kids, wife. In this order”. Liverpool, în acest clasament pentru mine vei prinde întotdeauna podiumul, dar nu si titlul.

Nu-i asa ca si taticii povestesc frumos? Mai multe marturii din partea sexului tare in:

Povestea lui tati: Vlad, cu “V” de la Victorie

Povestea taticului Alex: “Trebuie sa simti ca vrei sa fii tata”

About Alina