Meniul zilei: Ou cu rosie, ficatel cu piure si mei cu banane

Ieri nu am prea avut chef de stat in bucatarie, pranzul lui Vlad fiind singurul care m-a solicitat cel mai mult in fata aragazului. Asa ca uitati ce-a iesit:

Micul dejun:

Ou ochi romanesc cu rosie (timp de preparare: 10 minute). Am pus apa la fiert intr-o olicica si cand a dat in clocot, am dat focul la minimum si apoi am turnat oul spart. Am lasat un minut focul mic sa nu se imprastie albusul si apoi l-am dat putin mai tare, pana s-a intarit galbenusul, aproximativ vreo 4-5 minute. Apoi am pus oul pe o farfurie, alaturi de o rosie taiata cubulete, cu putina sare, ulei de masline si patrunjel presarat pe deasupra. Totul insotit de o felie de paine integrala facuta in casa, cu seminte de hrisca, in si floarea soarelui.

Pranzul (foto):

Ficatel de pui cu piure de cartofi (timp de preparare: 20 de minute). Am fiert un ficatel de pui intr-o craticioara, iar in alta cartofii taiati cubulete, imprena cu 2 catei de usturoi si putina sare. Cand s-au fiert cartofii, i-am strivit cu furculita si i-am condimentat cu putina sare si patrunjel, apoi am adaugat ficatelul.

Masa de dupa-amiaza:

Mei cu banane, curmale si suc de rodie (timp de preparare: 15 minute). Am spalat meiul in cateva ape apoi l-am fiert timp de 10 minute. Cand a fost gata l-am mixat impreuna cu o banana, 3 curmale si sucul de la o jumatate de rodie. A iesit o gustare tare delicioasa si nutritiva.

Spor la papat!

Pe aceeasi tema:

Meniul zilei: quinoa cu fructe, pui cu mamaliguta si supa crema de telina cu mei

Meniul zilei: Hrisca cu fructe, paste cu sos de rosii si avocado cu portocala si germeni de grau

Meniul zilei: Orez cu fructe, legume fierte si peste cu mamaliguta

Meniul zilei: ou cu piure, vita cu legume si fructe cu cereale

Papa bun: Orez cu legume

About Alina