Eroina zilei, Flori, vorbeste la tv despre cancerul cervical – VIDEO

Cancerul cervical nu doare. Iar atunci cand se intampla aceasta este prea tarziu. Mai mult de atat, tineretea nu este un paravan pentru aceasta boala, de cele mai multe ori necrutatoare.

Aceasta este lectia de viata pe care eu am invatat-o de la Flori. Ea a facut tarziu (la 25 de ani) un test Babes-Papanicolau, cea mai simpla metoda de a depista cancerul de col uterin, iar acum militeaza pentru ca femeile sa mearga cat mai devreme de la debutul vietii sexuale la medicul ginecolog si sa faca aceasta simpla analiza, care le poate salva viata. Pentru mine este o eroina!

A vrut sa-si impartaseasca experienta ei, una fericita, caci dupa ce si-a extirpat cea mai mare parte de col, a reusit sa duca pana la capat o sarcina si sa aiba un baietel sanatos si simpatic foc. Asa ca m-a rugat sa-i dau voie sa se desfasoare pe blog. Povestea ei despre cancerul cervical o poti gasi AICI, iar cea despre cum s-a descurcat cu sarcina si a nascut AICI. Mai mult, pe 2 mai, vocea ei a putut fi auzita de mult mai multe femei in cadrul emisiunii “Totul despre mame”, de la Prima TV.

Nu i-a fost usor sa povesteasca despre aceasta boala cu care s-a confruntat si care  inca ii mai da motive de ingrijorare, pentru ca ea nu e un om al cuvintelor mari, dupa cum mi-a marturisit, insa stie ca, pe langa responsabilitatea pe care o are fata de fiul ei, acum are o misiune. Sa le vorbeasca femeilor despre acest pericol care se instaleaza pe nesimtite si care le poate costa viata. Stiu ca povestea ei are un impact mai mare decat orice sfat medical, venit de la un medic oarecare, pentru ca ea a trecut prin asa ceva si marturia ei e reala. Merita din plin sa fie vazute cele doua filmulete din emisiune! Sunt foarte emotionanate! Mai ales ca alaturi de ea a fost invitat si Cezar Irimia, Presedintele Asociatiei Bolnavilor de Cancer din Romania, care a supravietuit si el acestei boli, dar care a avut nefericirea de a-si pierde sotia in acest mod.

Eu o apreciez enorm pe Flori si nu numai pentru ce si-a asumat ea de o vreme incoace. Ci si pentru felul cum isi creste copilul. “Ii spun de 100 de ori pe zi ca il iubesc si il pup mereu. Vreau sa creasca stiind cat de mult il iubesc parintii lui. Ii spun mereu ca e frumos, ca e destept, ca e perfect”, mi-a spus ea.

Vizionare placuta!

http://totuldespremame.ro/video/cancerul-de-col-uterin-partea-1

http://totuldespremame.ro/video/cancerul-de-col-uterin-partea-2

Mai jos aveti si povestea impresionanta a jurnalistei Sanda Nicola, care a trecut prin aceeasi experienta la 27 de ani. Cum altfel decat impresionant sa fie faptul ca supravietuiesti unui cancer?!

Asa ca mergeti la medic si faceti macar o data pe an testul Babes-Papanicolau! Nu mai amanati. Va poate costa viata!

 

 

About Alina