E o pasare? E un avion? E baiat!


Avem a doua semiconfirmare cum ca al al patrulea membru al familiei ar fi tot de sex masculin. Prima a venit la ecografia de 12 saptamani, cand am vazut cu ochiul liber pe ecran o chestiune prelunga intre picioarele bebelusului si am intrebat-o pe doctora: “Aia e o putulica?” (vezi foto). “E inca devreme sa ma pronunt, dar asa pare”, mi-a raspuns ea. Apoi a incercat s-o dea la intors, ca sa mai asteptam o luna, ca orice se poate schimba, ca acum organele sexuale feminine si masculine sunt identice, bla, bla. Iar la saptamana trecuta, la ecografia de 18 saptamani, cand asteptam o pozitie clara, am primit acelasi raspuns de la doctora Madalina  Comanescu, de la Sanador: “Pare a fi baiat, dar nu sunt sigura, caci are o pozitie mai aiurea… La ecografia morfofetala de luna viitoare veti afla sigur sexul copilului”.

Sincer, eu nu mai am nevoie de nicio confirmare. Am simtit ca o sa fie baiat inainte de a-l concepe. Cu un frate si opt verisori primari in partea mea si cu trei frati si doi verisori primari ai sotului nu ma asteptam sa impletesc codite prea curand. Nici Giova nu isi facuse prea mari sperante ca va avea si o fata, spre deosebire de bunici, mai exact de mama mea si tatal lui, care deja alesesera nume pentru ea. Cand suna socrul de peste ocean intrebarea era: “Ce face Ana-Maria?”.

Dintotdeauna m-am vazut mama de baiat si recunosc ca atunci cand ma intreba lumea la prima sarcina ce vreau raspundeam cu clasicul: “Orice, numai sa fie sanatos” in timp ce gandul imi zbura catre un baietel, ca eu ma inteleg mai bine cu reprezentantii sexului masculin. Ipocrizie curata, stiu, dar poate ca nu voiam sa-mi fac sperante. Pana la urma eu mi-am facut baiatul, acum ma gandeam ca ar fi frumos sa fie fetita ca sa fie pereche, sa avem parte de ambele experiente, sa aiba si Giova si tatal lui parte de o printesa. Dar se pare ca voi fi in minoritate, din moment ce testosteronul in familie e la bax, nu la kilogram.

Oare ce viata ma va astepta cu trei barbati? Mama mea deja imi plange de mila. Ca o sa-mi fie greu, ca barbatii sunt mai insensibili, nu pun mana pe nimic in casa si tot greul va cadea pe mine, ca dupa ce-si vor intemeia familii vor uita de batrana lor mama, ca o fata e mai apropiata, mai sensibila la nevoile mele si asa mai departe. Da, asa o fi, stie mama mai bine ce vorbeste, dar nu eu sunt responsabila de cromozomul Y, ci domnul Alexandru, indiferent ce spun calendarele chinezesti de pe Internet, care mi-au prezis din doua surse ca va fi fata in functie de data conceptiei si varsta mea. Acolo nu ma intreba nimic de sot, de ratele la credit, de canicula sau ce-am mancat la pranz. De-aia nu e bine sa ai incredere in ceva “made in China”.

In concluzie, ii uram bun venit in familie celui de-al doilea baietel si ii transmitem un mesaj de la Vlad: “Sa nu pui mana pe masinutele mele ca ramai fara suzeta!”.

About Alina