Cum sa iti cureti casa rapid si eficient

curatenie_copil

Curatenia in camera poate parea un proces obositor, mai ales cand esti parinte, dar exista modalitati de a face aceasta corvoada sa se termine mai repede. Atunci cand trebuie sa faci curatenie la domiciliu trebuie sa ai o abordare organizata. Curatenia in casa trebuie sa fie facuta folosind cateva trucuri, doar in acest fel veti termina mult mai repede. Iata cum sa faci curatenie in apartament sau in camera ta fara sa apelezi la ajutorul unei firme de curatenie:

  1. Fa curatenie in casa intr-un mod relaxant. Pune-ti muzica inainte sa te apuci de treaba. Aceasta te va ajuta sa ai mai mult spor.
  2. Trage jaluzelele sau perdelele pentru a lasa lumina sa intre in casa. Acest lucru va va oferi o energie suplimentara si iti va permite sa vezi ce faci. Asigura-te ca atunci cand face patul nu depaesti timpul de 5 minute.
  3. Arunca gunoiul din camere. Pune toate gunoaiele pe care le gasesti in camera ta intr-un cos sau fa o gramada de gunoi, pe care mai apoi sa o duci in cosul de gunoi din bucatarie.
  4. Muta toate lucrurile care sunt lasate la intamplare in centrul camerei. Acest lucru iti va oferi mult mai mult spatiu. Sorteaza aceste gramezi la final.
  5. Ocupa-te de toate vasele murdare din casa. Nu lasa vase murdare in camera ta, spala-le sau baga-le in masina de spalat vase.
  6. Spala-ti hainele. Separa hainele curate de cele murdare.
  7. Fa-ti patul. Un pat nefacut va face orice camera sa arate extrem de dezordonat, indiferent de cat de curata este camera.
  8. Curata si sterge de praf zonele de sus ale mobilei din casa. Nu lasa praful sa se adune in casa. Ia o carpa umeda sau foloseste un servetel si solutii degresante pentru a curata suprafetele grase, murdare sau cu praf.
  9. Scutura covoarele mici si lasa-le afara la aerisit. Daca ai covoare mici, scutura-le si apoi atarna-le afara pentru a le aerisi un pic. S-ar putea sa fie suficienta si aspirarea, dar pentru a obtine covoare cu adevarat curate, aerisirea este importanta. Va face o mare diferenta si pentru modul in care arata, dar si pentru modul in care miros.
  10. Da cu aspiratorul. Aspira fiecare coltisor al camerei si nu uita sa aspiri si pe sub paturi. Acest lucru poate sa faca o camera sa arate si mai curata. Daca ai o pardoseala din lemn masiv, este o idee buna sa o speli apoi si cu mopul.

Iar daca nu ai niciun pic de timp sau vrei sa te relaxezi la plimbare cu cei mici, atunci poti apela la o doamna care face menajul sau la o firma de curatenie.

About Alina