Cum sa decorezi camera copilului tau

copii

Camera copilului este un spatiu special, unde cel mic isi petrece o foarte mare parte din timp, asa ca trebuie sa fii foarte atent la detalii, pentru a face aceasta incapere cat mai calda si atractiva. Cu siguranta nu iti doresti sa ai un spatiu inchis si respingator. Copilul trebuie sa fie stimulat chiar si de catre cele mai mici detalii, cum ar fi desenele de pe tapetul de perete.

  1. Alege covorase pentru copii, moi si colorate, disponibile in foarte multe modele. Poti sa alegi covorase cu strazile unui oras, cu un peisaj marin sau chiar cu un joc motric.
  2. Pentru a-ti ajuta copiii sa fie cat mai organizati, incearca sa cumperi lucruri de depozitare care sa fie la inaltimea lor, sa fie accesibile pentru ei. Dulapurile, agatoarele pentru haine, toae acestea vor fi utilizate mult mai des daca micutii vor putea ajunge la ele cu usurinta.
  3. Incearca sa creezi un “centru de arta” continua, prin utilizarea lambriului si zugravirea partii de jos a peretilor cu vopsea care transforma suprafata intr-o tabla de scris. Poti cumpara aceasta vopsea in orice nuanta doresti.
  4. Depozitele de materiale vand si vopsele care stralucesc in intuneric. Poti achizitiona o astfel de vopsea si poti desena stele si o luna pe tavanul camerei. Acest lucru ii va incant ape cei mici cand vor stinge luminile noaptea.
  5. Stickere decorative temporare pentru pereti. Acestea sunt ideale pentru camera copiiilor, pentru ca ei se dezvolta, iar odata cu trecerea timpului isi schimba preferintele. Acestea sunt ca niste tatuaje temporare, dar pentru pereti.
  6. Copiii sunt niste mici colectionari, asa ca tine cont de acest lucru. Pozele sau felicitarile nu trebuie sa fie puse neaparat pe placi, le poti agata de tavan sau de panglici de hartie, puse langa ferestre.
  7. Copiii mai doresc si spatii pentru afisare. Cumpara table din metal galvanizat si vei avea un panou magnetic instaneu. Metalul galvanizat este ieftin si poate fi achizitionat in foi.
  8. Amenajeaza un spatiu unde poti sa inregistrezi cat a crescut micutul tau de-a lungul timpului. Poae fi o amintire extrem de frumoasa atat pentru voi, ca parinti, cat si pentru copil.
  9. Foloseste cat mai multe tipuri de iluminat in camera unui copil. Pe langa lumina generala, este nevoie si de lumina de lectura. Veiozele sau orice alt tip de lumina ii va ajuta de exemplu sa gaseasca baia mai repede in mijlocul noptii.
  10. Daca alegi sa pictezi un dulap pentru copii sau orice alta piesa de mobilier, va trebui sa ai in vedere ca micutul va creste.

About Alina