Adio, alergie la lactate! Se pregateste dermatita atopica

untitled (1077 of 153)

S-a intamplat minunea! :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

Dupa un an si sapte luni de restrictii alimentare, dupa un an de tratamente homeopatice, gemo si fitoterapeutice, Vlad s-a vindecat de alergia la proteinele din laptele de vaca. :)

Am aflat acest lucru in urma unor analize facute la mijlocul lui decembrie 2013. Am vrut sa vedem unde ne situam dupa atatea restrictii, tratamente si sperante. Desi voiam din tot sufletul ca Vlad sa nu mai fie alergic, in momentul in care am vazut foaia de analize cu toate rezultatele pe zero, nu m-am putut bucura deloc. Eram sceptica. Cum?! Vlad al meu sa scape asa de repede de alergie?! Nu va trai toata viata fara lactate?! Se poate asa ceva?! Trebuie sa fie o eroare de laborator, mi-am spus. Asa ca m-am pus pe sunat si intrebat. Cei de acolo mi-au garantat ca analiza este cat se poate de corecta, dar mie tot nu mi-a venit sa cred. Nici a doua zi, nici a treia zi, nici chiar dupa doua luni de zile, desi era evident ca poate consuma lactate fara efecte adverse, nu am putut face acest lucru. De ce?

Avand in vedere ca aproape toata viata lui Vlad a avut treaba cu spitalele, policlinicile, neonatologi, neurologi, dermatologi, alergologi, homeopati… nu imi pot imagina cum e fara toate aceste lucruri. De cand a avut problemele de respiratie la nastere si pana in acest moment, Vlad a fost mereu copilul bolnavicios al familiei. Asa ca nu am stiut cum e sa am un Vlad sanatos tun. Iar acum cand il am nu stiu sa ma bucur de el. Dar as vrea sa invat :).

Fac un rezumat al belelor si al minunilor care s-au intamplat in viata noastra din 2011 incoace. Prima a fost chiar Vlad :). Inca de la nastere, forta lui vitala a avut de suferit. In primele trei minute nu a respirat deloc si a fost resuscitat mecanic. Scor Apgar: 3! Am stat o saptamana in spital, timp in care a fost investigat si parainvestigat. Rezultatul? Problemele respiratorii au fost provocate de suferinta fetala in care a intrat, din cauza depasirii de termen (a fost nascut la 41 de saptamani). Asa ca in primul an de viata ni s-a recomandat de catre medicii neonatologi de la Filantropia sa mergem periodic la neurolog, pentru a depista din timp eventualele probleme de dezvoltare, avand in vedere ca creierul lui  a fost privat de oxigen timp de trei minute si interveni prin terapie adecvata. De fiecare data am plecat din cabinetele medicale cu satisfactia ca totul este in regula cu el si ca este un copil perfect normal, ba chiar un pic mai dezvoltat din punct de vedere fizic si psihic decat o arata varsta lui. Si de fiecare data am multumit Cerului pentru aceasta a doua minune din viata noastra! Caci nu de putine ori intalnesc cazuri de copii cu retard mintal sau handicap fizic, survenite in urma problemelor respiratorii de la nastere. Copii care au respirat mai repede ca Vlad si care au avut un scor Apgar mai mare… si totusi ei sunt rau, iar Vlad al meu e bine. Nu stiu pe ce criterii se intampla aceste lucruri, cert e ca ma simt cea mai norocoasa mama din lume cand ma uit la el si-i vad zambetul acela pe toata fata si ochii sticlind de fericire din te miri ce prostie. Caci el e cu mine acasa, nu la spital, ca el e la mine in brate, nu in mainile unui fizioterapeut, ca el invata de la mine, nu de la un psihoterapeut.

Al doilea punct de cotitura in fisa lui medicala a fost dermatita atopica, care a survenit la doua saptamani dupa vaccinarea de la doua luni. A fost cand mai bine, cand mai rau si, desi am urmat cu sfintenie toate sfaturile medicale ale pediatrilor, dermatologilor si alergologilor vizitati timp de doi ani de zile, nu i-am dat de cap. Avand in vedere ca pe la un an si trei luni s-a procopsit si cu o alergie la alfa-lactalbumina si beta-lactoglobulina din laptele de vaca, am decis la inceputul lui 2013 sa lasam cortizonul si antihistaminicele, care nu faceau decat sa suprime simptomele si sa impinga boala inspre organe vitale si sa trecem pe medicina alternativa, mai exact pe homeopatie, gemoterapie si fitoterapie. Plus terapie emotionala, rezultata din noua medicina germanica. Rezultatele s-au vazut dupa mult timp… de multe ori am vrut sa renuntam, sa schimbam homeopatul sau terapia. Situatia lui se inrautatise, era carne vie pe maini, insa dupa ce am facut o intensa documentare am decis sa avem rabdare si sa continuam ce am inceput. N-a fost usor, dar la final a meritat!

Si acum vorbesc despre a patra minune din viata noastra (a treia a fost Radu :) ). E vorba de vindecarea alergiei la proteinele din laptele de vaca, pe care eu o pun pe seama tratamentelor blande, naturiste, holiste pe care le-am aplicat timp de un an de zile. Si mai ales pe seama rugaciunilor, caci fara credinta ca la un moment dat voi avea un copil perfect sanatos nu as fi reusit sa ma adun, sa citesc, sa iau decizii radicale in ceea ce priveste sanatatea lui si sa-mi pun increderea intr-un singur medic homeopat.

2014-01-26 11.44.25
De doua luni, Vlad mananca orice. E incredibila libertatea de a-i da orice fel de alimente si de a-l vedea fara pete rosii in jurul gurii sau cu bube si rani pe corp! Iar pielea lui arata mai bine ca oricand. De cateva zile nu mai are nimic, nicio rana, niciun petec de piele uscata. Nu stiu daca dermatita atopica a fost si ea invinsa, inca e prea devreme sa ma pronunt, pentru ca Vlad a mai avut perioade de saptamani bune cu piele normala si apoi ne-am trezit cu cate un puseu de toata frumusetea. Insa, luandu-ma dupa principiile homeopatiei, tind sa cred ca vindecarea este aproape. Unul dintre ele este ca boala se vindeca de sus in jos si acest lucru a fost valabil in cazul lui. Totul a inceput cu o pata pe obraz, apoi s-a extins la maini, fund si coapse. Boala a coborat intr-adevar, caci ultimele rani le-a avut la gambe si la glezne. Iar acum nu le mai are nici pe acelea. Un alt principiu homeopatic este vindecare de la interior spre exterior, ceea ce presupune o agravare initiala a dermatitei atopice. Si in acest caz, principiul s-a confirmat. La o luna de la inceperea tratamentului cu Thuya si Sulphur, Vlad s-a umplut de rani pe maini. Dupa remedii avea cate un puseu si apoi pielea i se curata. Un al treilea principiu spune ca directia vindecarii este de la organele mai importante, sistemul respirator in cazul lui, la cele mai putin importante, adica pielea. Si, in fine, al patrulea principiu, cel care ma face sa cred ca Vlad va scapa definitiv si de dermatita atopica este ca vindecarea are loc in ordine inversa a aparitiei bolilor. Avand in vedere ca de alergia la lactate, care a survenit post dermatita, am reusit sa scapam, ma astept acum sa vina randul dermatitei. Am pus deja sampania la rece! Cea de copii, bineinteles! ;)

 

About Alina